side_banner

nyheter

Bruksveiledning for kondensert silikagel

Mestring av kunsten å lage former med kondenseringsherdende silikon: trinn-for-trinn-veiledning

Kondensherdende silikon, kjent for sin presisjon og allsidighet i formproduksjon, krever en grundig tilnærming for å sikre optimale resultater.I denne omfattende guiden vil vi lede deg gjennom trinn-for-trinn-prosessen for å lage former med kondensherdende silikon, og gir innsikt og tips for en sømløs opplevelse.

Trinn 1: Klargjør og fest formmønsteret

Reisen begynner med utarbeidelsen av formmønsteret.Sørg for at formmønsteret er grundig rengjort for å eliminere eventuelle forurensninger.Når det er rengjort, fest formmønsteret på plass for å forhindre bevegelse under de påfølgende trinnene.

Trinn 2: Konstruer en solid ramme for formmønsteret

For å inneholde silikonet under støpeprosessen, lag en solid ramme rundt formmønsteret.Bruk materialer som tre eller plast for å bygge rammen, og sørg for at den omslutter formmønsteret helt.Tett eventuelle hull i rammen med en varm limpistol for å forhindre at silikonet lekker.

Trinn 3: Påfør muggslippmiddel for enkel demolding

Spray formmønsteret med et passende formslippmiddel.Dette trinnet er avgjørende for å forhindre adhesjon mellom silikonet og formmønsteret, og forenkler enkel og skadefri avforming når silikonet har herdet.

Trinn 4: Bland silikon og herdemiddel i riktig proporsjon

Hjertet i prosessen ligger i å oppnå riktig blanding av silikon og herdemiddel.Følg det anbefalte forholdet på 100 deler silikon til 2 deler herdemiddel etter vekt.Bland komponentene grundig i én retning, og minimer innføringen av overflødig luft, noe som kan føre til bobler i den endelige formen.

Trinn 5: Vakuumavgassing for å fjerne luft

Plasser den blandede silikonen i et vakuumkammer for å fjerne eventuell innestengt luft.Påføring av et vakuum hjelper til med å eliminere luftbobler i silikonblandingen, og sikrer en jevn og feilfri formoverflate.

Trinn 6: Hell avgasset silikon i rammen

Med luften fjernet, hell forsiktig den vakuumavgassede silikonen inn i rammen, for å sikre jevn dekning over formmønsteret.Dette trinnet krever presisjon for å forhindre luftinnfanging og garantere en jevn form.

Trinn 7: Tillat herdetid

Tålmodighet er nøkkelen i muggproduksjon.La silikonet herde i minimum 8 timer.Etter denne perioden vil silikonet ha stivnet og dannet en slitesterk og fleksibel form.

Trinn 8: Fjern formen og hent ut formmønsteret

Når herdeprosessen er fullført, fjerner du silikonformen forsiktig fra rammen.Vær forsiktig for å bevare formmønsteret intakt.Den resulterende formen er nå klar til bruk i dine valgte applikasjoner.

Viktige hensyn:

1. Overholdelse av herdetider: Kondenseringsherdende silikon fungerer innenfor bestemte tidsrammer.Driftstiden i romtemperatur er ca. 30 minutter, med en herdetid på 2 timer.Etter 8 timer kan formen tas ut av formen.Det er avgjørende å overholde disse tidsrammene, og oppvarming av silikonet under herdeprosessen anbefales ikke.

2. Advarsler om herdemiddelandel: Oppretthold presisjon i herdemiddelandelen.En andel under 2 % vil forlenge herdetiden, mens et forhold over 3 % akselererer herdeprosessen.Å finne den riktige balansen sikrer optimal herding innenfor den angitte tidsrammen.

Avslutningsvis innebærer produksjonen av former med kondensherdende silikon en rekke nøye orkestrerte trinn.Ved å følge denne trinnvise veiledningen og ta hensyn til viktige hensyn, kan du mestre kunsten å lage støpeformer, lage presise og holdbare støpeformer for et utall av bruksområder.


Innleggstid: 19-jan-2024