side_banner

nyheter

Instruksjoner for bruk av støpt silikagel

Mestring av muggskaping med addisjonskurende silikon: En omfattende guide

Å lage former med presisjon og pålitelighet er en kunst som innebærer å velge de riktige materialene og følge en grundig prosess.Tilleggskurende silikon, kjent for sin allsidighet og brukervennlige egenskaper, har blitt en favoritt blant håndverkere og produsenter.I denne omfattende guiden vil vi fordype oss i trinn-for-trinn-prosessen for å lage former med tilleggsherdende silikon, for å sikre optimale resultater.

Trinn 1: Rengjør og fest formen

Reisen begynner med nøye rengjøring av formen for å eliminere eventuelle forurensninger.Når den er ren, fester du formen på plass, og forhindrer uønsket bevegelse under påfølgende trinn.

Trinn 2: Konstruer en solid ramme

For å inneholde silikonet under støpeprosessen, bygg en robust ramme rundt formen.Bruk materialer som tre eller plast for å lage rammen, og sørg for at den omslutter formen helt.Fyll eventuelle hull i rammen med en varm limpistol for å forhindre silikonlekkasje.

Trinn 3: Påfør muggslippmiddel

Spray et passende formslippmiddel på formen.Dette avgjørende trinnet forhindrer silikonet i å feste seg til formen, og sikrer en jevn og skadefri avformingsprosess.

Trinn 4: Bland A- og B-komponenter

Etter et vektforhold på 1:1, bland A- og B-komponentene i silikonet grundig.Rør i én retning for å minimere innføringen av overflødig luft, og sikre en jevn blandet blanding.

Trinn 5: Vakuumavlufting

Plasser den blandede silikonen i et vakuumkammer for å fjerne luftbobler.Vakuumavlufting er avgjørende for å eliminere eventuell innestengt luft i silikonblandingen, og garanterer en feilfri overflate i den endelige formen.

Trinn 6: Hell inn i rammen

Hell forsiktig den vakuumavgassede silikonen i den forberedte rammen.Dette trinnet krever presisjon for å forhindre at luft blir fanget, og sikrer en jevn overflate for formen.

Trinn 7: Tillat herding

Utvis tålmodighet og la silikonet herde.Vanligvis kreves det en 8-timers herdeperiode for at silikonet skal stivne og danne en slitesterk og fleksibel form klar for avforming.

Ytterligere tips:

1. Drifts- og herdetider:

Arbeidstiden for tilsetningsherdende silikon ved romtemperatur er ca. 30 minutter, med en herdetid på 2 timer.For fremskyndet herding kan formen settes i en forvarmet ovn på 100 grader Celsius i 10 minutter.

2. Forsiktig angående materialer:

Tilsetningsherdende silikon bør ikke komme i kontakt med visse materialer, inkludert oljebasert leire, gummileire, UV-harpiksformmaterialer, 3D-utskriftsmaterialer og RTV2-former.Kontakt med disse materialene kan forhindre riktig herding av silikonet.

Konklusjon: Crafting Perfection med Addition-Cure Silikon

Ved å følge disse trinnene nøye og følge de medfølgende tipsene, kan håndverkere og produsenter utnytte kraften til tilleggsherdende silikon for å lage former med presisjon og pålitelighet.Enten du lager intrikate prototyper eller reproduserer detaljerte skulpturer, åpner den tilleggsherdende silikonstøpeprosessen en verden av muligheter for kreativt uttrykk og fremragende produksjon.


Innleggstid: 19-jan-2024